Automationsingenjör

Ursviken är en global tillverkare av högkvalitativa maskiner inom plåtbearbetning såsom kantpressar, gradsaxar och andra specialdesignade maskiner för att möta våra kunders mest krävande behov. Ursviken har lång erfarenhet och ett stort kunnande om produktion inom tung industri och har som ambition att tillverka maskiner som är ledande inom flexibilitet, kvalitet och produktivitet med ett stort fokus på kunden.

Vill du bli en del av Ursvikens teknikavdelning där produkter skapas som ingen annan gör?

Vi söker dig som vill jobba med teknik, innovation och konstruktion av bolagets unika maskiner på en regional, nationell och internationell marknad. I rollen som Automationsingenjör får du en nyckelroll i teamet som skapar och driftsätter bolagets innovativa maskiner.

Du blir en del i ett starkt team på tolv personer som ansvar för Ursvikens unika leveranser, konstruktioner och lean-arbete av bolagets produktportfölj. Som Automationsingenjör blir ditt arbete att utveckla båda nya och befintliga produkter i linje med Ursvikens befintliga och nya kunders efterfrågan av innovativa produkter.

Arbetet är kreativt, varierande och utvecklande där du får möjlighet att följa projekten från order till installation.

Tjänsten är direkt underställd bolagets Konstruktionschef.

Rollen

Arbetet som Automationsingenjör sker i projektform och du ingår i ett team med konstruktörer inom mekanik och el. I din tjänst arbetar du med specialorder, standardisering och utvecklingen av nya produkter, samt anpassningar av ombyggnader och redan levererade maskiner. Det är ett nära samarbete med kunden som uttrycker behovet och sedan är det Ursviken som föreslår lösningarna. Programmeringen sker i B&R Automation Studio.

Din bakgrund

Ursviken söker dig som har erfarenhet av programmering av automatiseringsanläggningar inom industrin och som har ett genuint teknikintresse. Du är van att programmera med programspråket ST (Structured Text) och eller C i B&R Automation Studio eller motsvarande utvecklingsmiljö. Särskilt meriterande är EL-CAD kunskaper.

Ursviken lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Som person är du noggrann, strukturerad och du har en vilja att driva utvecklingen framåt. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Rätt kandidat är flexibel, har en god kommunikativ samt förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är strukturerad, affärsmässig och har en förmåga att utveckla goda och långsiktiga relationer med din omgivning Du har en ingenjörsexamen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.

Eftersom Ursviken verkar internationellt kommer resor bli aktuellt i tjänsten.

B-körkort är ett krav.

Ursviken är en stabil och attraktiv arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor där alla brinner för innovation och teknik.

Tveka inte, bli en del av Skellefteås äldsta teknikföretag och framtidsresa. 

Tjänstgöringsort- Ursviken, 8 km utanför Skellefteå.

För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta Auktoriserad Executive Search Konsult, Tomas Blomster, 076-636 57 60.

 

Skicka ansökan: https://careers.besi.se/jobs/2865020-automationsingenjor

 

Hi! How can
we help you?

Leave us a message and we’ll get back to you asap!

Contact.

Ursviken Technology AB
Mekanvägen 71
SE-932 37 Ursviken, Sweden
Phone: +46 910 516 00

Ursviken Inc.
1636 Todd Farm Drive
Elgin, IL 60123 USA
Phone: +1 (847) 214 87 00

© Ursviken Technology AB. Produced by Jo Kommunikation.