CFO

Ursviken är en global tillverkare av högkvalitativa maskiner inom plåtbearbetning såsom kantpressar, gradsaxar och andra specialdesignade maskiner för att möta våra kunders mest krävande behov. Ursviken har lång erfarenhet och ett stort kunnande om produktion inom tung industri och har som ambition att tillverka maskiner som är ledande inom flexibilitet, kvalitet och produktivitet med ett stort fokus på kunden.

Är du Ursvikens nästa CFO och vill leda en ekonomiavdelning hos ett världsledande bolag där produkter skapas som ingen annan gör?

Ursvikens CFO får en ledande, proaktiv, och rådgivande roll till bolagets VD och ledningsgrupp. Som CFO leder du bolagets ekonomiavdelning på tre personer och ansvarar för finansiering, prognos, budget samt löpande bokföring och årsredovisning. CFO är direkt underställd bolagets VD och verkar som ekonomiavdelningens representant i företagets ledningsgrupp i en central roll med syfte att leverera en högkvalitativ finansiell rapportering och uppföljning inför företagets strategiska och operativa ställningstaganden.

Vidare säkerställer CFO den löpande utvecklingen av finansiella processer, bolagets ekonomiska system och operationella verktyg i övrigt. För rätt kandidat finns ges möjlighet att arbeta med bolagets koncernredovisning på internationell nivå.

Rollen som CFO:

 • Att i tid slå larm eller söka hjälp om inte överenskomna mål eller åtaganden kan uppfyllas inom föreskriven tid.
 • Utvecklingsansvar för ekonomiredovisning, uppföljning och presentation.
 • Ansvarar för att ta fram rapporter och underlag för lednings- och styrelsearbete.
 • Ansvarar för budgetsammanställningar.
 • Utveckla och underhålla bolagets processer och rutiner i ERP-system.
 • Bistå andra avdelningar med kostnadsuppföljningar och förslag i syfte att förbättra bolagets lönsamhet.
 • Driva försäkringsärenden (avtal, upphandling och pågående ärenden) för hela bolaget.
 • Alltid se till företagets bästa och gemensamt med ledningsgruppen vara delaktig och driva ledningsfrågor utanför eget verksamhetsområde.

     Din bakgrund

     Ursviken lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Rätt kandidat är flexibel, har en god kommunikativ samt förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är strukturerad, affärsmässig och har en förmåga att utveckla goda och långsiktiga relationer med din omgivning. Ursvikens CFO verkar för en positiv anda och god arbetsmiljö samt organiserar, planerar och leder arbetet enligt gällande lagar, föreskrifter och andra krav som berör verksamheten. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

     För att lyckas i rollen har du erfarenhet av att leda en ekonomifunktion och erfarenhet av strategi-, förändring- samt utvecklingsarbete. Meriterande är koncernredovisning samt kunskap inom amerikanska redovisningsprinciper. Ursvikens blivande CFO har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi och redovisning.

     Ursviken är en stabil och attraktiv arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor där alla brinner för innovation och teknik.

     Tveka inte, bli en del av Skellefteås äldsta teknikföretag och framtidsresa

     Tjänstgöringsort- Ursviken, 8 km utanför Skellefteå.

     För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta Auktoriserad Executive Search Konsult, Tomas Blomster, 076-636 57 60.

     Skicka ansökan: https://careers.besi.se/jobs/2906746-cfo

      

      

     Hi! How can
     we help you?

     Leave us a message and we’ll get back to you asap!
     Logo_symbol_RGB_white_small

     Contact.

     Ursviken Technology AB
     Mekanvägen 71
     SE-932 37 Ursviken, Sweden
     Phone: +46 910 516 00

     Ursviken Inc.
     1636 Todd Farm Drive
     Elgin, IL 60123 USA
     Phone: +1 (847) 214 87 00

     © Ursviken Technology AB. Produced by Jo Kommunikation.